Zwart Bloed – Urban Fantasy / horror boekenserie

Hoe de boeken zijn ontstaan….

Toen ik begon met schrijven was het helemaal niet de bedoeling om een boek te schrijven, laat staan een hele serie. Ik wilde in eerste instantie alleen mijn frustratie van me af schrijven.

Bij het teruglezen werd ik er niet vrolijker op. Ik besloot dan maar een verhaal te schrijven. Een verhaal over een vrouw die na de nodige obstakels te hebben overwonnen haar happy ever after zou krijgen. Mijn personages trokken het verhaal echter een hele andere richting op.

Dion de Winter verscheen op het toneel. Of eigenlijk op een podium. Mijn liefde voor muziek bracht me Van Canto en daardoor ook de inspiratie voor zijn duivelse charme. Ik zag frontman Sly in de clip Kings of Metal en wist hoe Dion eruit moest zien.

Dions uiterlijk en duivelse charme is geïnspireerd op frontman Philip Dennis Schunke

De allereerste versie van dit deel is dan ook niet mijn beste werk. Integendeel. Een uitgeverij liet weten dat het talent in het buitenland zat en niet geïnteresseerd te zijn.

Gesteund door familie en vrienden ben ik uiteindelijk het pad van print on demand opgegaan en de eerste honderd boeken waren een feit. Het concept was goed, alleen moest er nog wel het een en ander aan geschaafd worden.

Een recensent noemde het een diamant waard om geslepen te worden en stuurde me een lijst met tips en adviezen. Deel één werd herschreven en opnieuw uitgegeven. Tot op heden (april 2019) zijn er in eigen beheer, vanuit Boekenbent, bijna 500 van gedrukt. En dat met voor een vrij onbekende schrijfster en wat promotie op facebook.

Engel der Wrake – het tweede deel

The story continues

Na het verschijnen en vervolgens herschrijven van In Mist Gevangen wilde ik de handdoek al in de ring gooien. Onzeker als ik was, liet ik me herhaaldelijk uit het veld slaan door enkele negatieve reacties. Ik vond het wel goed zo. Ik had een boek uitgebracht en het was niet gelukt deze echt aan de man te brengen. Toch broeide het. Er was iets in gang gezet.

Toen ik van verschillende kanten de vraag kreeg wanneer het vervolg zou verschijnen., was dat de vonk die ik nodig had om door te zetten. Inmiddels had ik ook van verschillende mensen hulp aangeboden gekregen. Zonder deze helpende handen was ik nu niet zover gekomen.

In deel twee maken een aantal nieuwe personages hun opwachting. Jacques Angoisser, kortweg Jackie, of Jackman, is daar één van. Muziek helpt me bij het schrijven. Niet alleen het luisteren, maar ook het kijken naar clips.

Zo was Dion zijn uiterlijke voorkomen al geleend van de Duitse zanger Philip Dennis Schunke van Van Canto, Rodney Blaze vormde de basis voor Jackie. Ik kende hem door mijn werk als manager van de band Smalltown Nobodies. Zijn toenmalige band Monsters of Pop speelde in het voorprogramma van SN tijdens de cd presentatie. Soms ‘kijk’ ik muziek en begint er in mijn hoofd een film af te spelen. Zo ook met de cover ‘I remember you’ van Skid Row.

Ik mailde Rodney en vroeg om toestemming om zijn uiterlijk en zangtalent te mogen gebruiken. Ik vond het nogal wat om iemand die ik persoonlijk ken zomaar neer te zetten als een vampier. Hij vond het gelukkig goed en voelde zich zelfs gevleid. Jacques Angoisser was geboren.

Ik zocht naar een plaats waar dit personage was ooit zou moeten zijn geboren en kwam uit op het plaatsje Angoisser in het Franse Dordogne. Terwijl deel twee vorderde kwam ik er eigenlijk toevallig achter wat Angoisser betekent: angst aanjagen. Wauw! Ik voelde een rilling door mijn lijf gaan. Beter kon niet! Ik accepteerde als een teken dat ik op de juiste weg zat.

Familiegeheimen

Deel drie – nog uitwerken

Nazaten

Deel vier – nog uitwerken

De serie

Inmiddels is de serie uitgegroeid tot een bijzondere wereld met personages die de lezers van mijn boeken in hun hart weten te raken. Op deze website vindt je allerlei artikelen, informatie en links die met de serie te maken hebben.

Andere websites:

Neem ook eens een kijkje op:
https://zwart-bloed.nl/
https://shirley-ann.nl